Makaron penne z chorizo i szparagami
Składniki:
- 1 kiełbaska chorizo
- 2 średnie cebule
- szklanka( 250ml) suchego makaronu penne
- ok 10 szt zielonych szparagów
- 1 mała papryka czerwona
- 50 ml śmietanki 30% lub mleka kokosowego
- sól i pieprz
Kiełbasę obieramy z foli i kroimy na półksiężyce. Cebulę kroimy w drobna kostkę i obsmażamy na oleju, dodajemy do niej chorizo, następnie pokrojoną w cieniutkie piórka paprykę i na koniec szparagi w plasterki. Dusimy ok 10 min i na koniec doprawiamy solą, pieprzem i wlewamy śmietankę. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu, ja dodałam penne pełnoziarniste. Ugotowany makaron al dente wrzucamy do warzyw i chorizo. Mieszamy i jemy od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz