Składniki:ciasto:
- 5 jaj
 - 5 żółtek
 - 1 szklanka cukru
 - 100 g gorzkiej czekolady
 - 5 kopiatych łyżek maki kukurydzianej
 - 10 łyżek kakao
 - 250 g masła
 
Jaja ubić z żółtkami i cukrem.Masło roztopić dodać połamaną czekoladę i kakao. Połączyć wszystko i dodać mąkę kukurydzianą. Pieczemy 160-170 stopni C ok 35 min.
krem:
- 3 szklanki mleka
 - 1 budyń śmietankowy
 - 1/2 szklanki cukru
 - 100 g masła
 - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
 - 25 dag wiórek kokosowych
 
2,5 szklanki mleka gotujemy z cukrem.Dorzucamy kokos i gotujemy 20 min. Dodajemy masło i mieszamy aż się rozpuści. Budyń rozpuszczamy w połowie szklanki mleka i powoli wlewamy do masy .Masę studzimy w kąpieli z zimnej wody, gdy ostygnie wylewamy na spód. Ciasto ozdabiamy esami floresami z roztopionej czekolady. W lodówce ciasto powinno przeleżeć dobę wtedy nabiera "mocy urzędowej ".


