- 25 dag margaryny
 - 4 szkalnki mąki
 - 2 szklanki cukru
 - 5 jaj
 - 1 szklanka mleka
 - 15 g proszku do pieczenia
 - 1 kg rabarbaru
 - 4 łyżki cukru
 - budyń śmietankowy (40g)
 
Obieramy rabarbar i kroimy w kostkę, zasypujemy 4 łyżkami cukru, gdy już rabarbar puści soki wsypujemy sproszkowany budyń i dobrze mieszamy. Dzięki niemu owoce nie będą wpadać do środka.
Z margaryny, mąki, cukru zagniatamy kruszonkę. Odsypujemy szklankę i odstawiamy na później ( mają być grudki).Jaja miksujemy z mlekiem i proszkiem do pieczenia. Masę wlewamy do kruszonki i mieszamy (grudki mają być w dalszym ciągu)
Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy rabarbar i posypujemy pozostałą kruszonką.Pieczemy 45 min w temp. 200 stopni C.








