Składniki:
- 200g masła
 - 150g cukru pudru
 - 3 duże jajka
 - szczypta soli
 - 250g mąki
 - 2 łyżki mleka
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - ok 2 garści świeżych lub mrożonych malin
 - 100g białej czekolady
 
Do dekoracji:
- maliny świeże
 - 100g białej czekolady
 - 2 łyżki śmietany kremówki
 
Jajka, masło i mleko muszą mieć temperaturę pokojową.
Mała keksówka. Jeśli pieczemy ciasto ze świeżych malin : temp 160 stopni C ok 1h, jeśli z mrożonych 150 stopni C ok 1,5 h. Góra dół w obu przypadkach, środkowe szczebelki.
Masło ubijamy z solą i cukrem na jasną puszystą masę. Jajka roztrzepujemy z mlekiem i partiami mieszamy z masłem ( jak się zetnie to nie jest duży problem bo ciasto i tak wyjdzie). Dorzucamy przesiana mąkę z proszkiem. Łączymy konsystencja powinna być jak na pancake. Na koniec dorzucamy pokrojoną drobno czekoladę i maliny świeże lub mrożone. Staramy się mocno nie mieszać by owoce się nie rozpadły. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego pieca. Po upieczeniu studzimy, wyjmujemy z formy i dekorujemy rozpuszczoną białą czekoladą z kremówką oraz świeżymi malinami.