Składniki:
Spód:
- 3 szklanki mąki
 - 4 duże żółtka
 - 200g zimnego masła
 - ok 3 łyżki cukru pudru
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Masa serowa:
- ok 600g sera z wiaderka
 - 1 jajko
 - 1 budyń waniliowy lub śmietankowy ( suchy)
 - 4-5 łyżek cukru pudru
 - esencja waniliowa
 - pół kilograma czereśni obranych
 
Beza:
- Białka
 - 0,5 szklanki culer
 
Ze składników na kruche wyrabiamy ciasto, które dzielimy na 2 równe części. Odkładamy do lodówki na przynajmniej pół godziny.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy połowę ciasta. Składniki na masę serową łączymy ( można mikserem) i wylewamy na kruche ciasto.Na masę układamy gęsto owoce. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli pod koniec dodajemy cukier i ubijamy dalej,aż białka będą lśniące, gęste i śnieżnobiałe. Tak ubite wylewamy na czereśnie i przykrywamy ciastem startym na tarce. Całość pieczemy ok 50 min w temp 180 stopni. Jeśli wierzch będzie się za szybko rumienił przykrywamy folią aluminiową.