Składniki:
- pół szklanki mleka
 - ok 250g-300g mąki + coś do podsypania
 - 7 g drożdży suchych piekarskich
 - 2 łyżki cukru
 - 1 jajko
 
Z pół szklanki ciepłego mleka, cukru i pół szklanki mąki robimy rozczyn, który zostawiamy w ciepłym miejscu, pod przykryciem na ok 20 min.
Po tym czasie zagniatamy ciasto z pozostałą mąką ( najlepiej na początku użyć 250 g jeśli po jajku ciasto będzie za luźne dodajemy kolejne 50 g, pod koniec dodajemy jajko w temperaturze pokojowej. Wyrabiamy ok 10 min, podsypując mąką w razie potrzeby. Odkładamy ciasto do miski obsypanej mąką na 45 min do 1h. Ma podwoić objętość. Dzielimy ciasto na 8 części. Wałkujemy każdą kulkę na długi pasek ( jak do rolady). 
Nadzienie:
- 2 garści malin
 - 3 brzoskwinie z puszki odsączone
 - 150g mascarpone lub inny serek naturalny
 - 2 łyżki cukru
 
Każdy pasek drożdżowy smarujemy serkiem z cukrem nakładamy kilka pasków pokrojonych brzoskwini i ok 4 świeże malinki, Rolujemy i roladkę tniemy na pół, układamy  przecięciem do góry na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą połówkę przyklejamy do poprzedniej.
Kruszonka:
- 1 łyżka mąki
 - 2 łyżki cukru
 - 30g masła
 
Wyrabiamy kruszonkę i posypujemy wierzch drożdżówek.
Pieczemy w 165 stopniach góra-dół ok 17 min. Wierzch ma deliktnie się przyrumienić.