Ciasto:
- 3/4 szklanki ciepłego mleka (nie gorącego!)
 - 4 łyżki cukru drobnego
 - 1 jajko
 - 1 żółtko
 - 7g suchych drożdży
 - szczypta soli
 - 2 łyżki masła
 - 2 kopiate szklanki maki pszennej
 
Drożdże łączymy z mlekiem i cukrem. Masło rozpuszczamy i studzimy Zostawiamy na 15 min. Po tym czasie mieszamy mąkę z jajkami, solą, dolewamy masło i rozczyn. Zagniatamy ciasto, jak trzeba to dodajemy jeszcze mąki. Odstawiamy do odpoczynku na 1h.
Nadzienie:
- 2 serki typu danio
 - 2 łyżki cukru
 - 4-5 lasek obranego rabarbaru + 1 łyżka cukru
 - 1 żółtko
 
Rabarbar obieramy kroimy w drobne kawałki, zasypujmy 1 łyżką cukru i czekamy, aż puści sok- odlewamy go. Serki łączymy z cukrem i żółtkiem.
Kruszonka:
- 20g masła prosto z lodówki
 - 20g cukru
 - ok 40g maki
 
Zagniatamy składniki, tak by powstały grudki.
Ciasto dzielimy na ok 8 dużych kulek, które spłaszczamy szklanką w środku, napełniamy łyżką serka i kilkoma kawałkami. Na wierzch bułek rozkładamy kruszonkę. Brzegu drożdżówek można posmarować pozostałym białkiem. Pieczemy w rozgrzanym piecu do 180 stopni C przez ok 15 min. Po upieczeniu posypujemy wierzch cukrem pudrem.