Składniki:
gofry:
- 250g mąki
 - 3 jajka
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 70g masła
 - 1 łyżeczka soli
 - 400ml mleka
 
Masło rozpuszczamy mi studzimy. Jajka ubijamy mikserem do białości. Dorzucamy mąkę i proszek, rozpuszczone masło, sól i na koniec mleko. Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor. Z tej porcji wychodzi ok 6 gofrów o standardowym rozmiarze.
Pasta szynkowa:
- 100g szynki konserwowej
 - 3-4 łyżki majonezu
 - 2 łyżki śmietany 30%
 - pasta wasabi wielkości groszku
 - sól i pieprz
 
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na jedwabistą masę.Gofry dzielimy na paluszki gofrowe i do każdego okienka wkładamy naprzemiennie pastę z szynki i kawior.
Edit: szynkę można zastąpić wędzonym łososiem