Chleb cebulowy z airfryera
Składniki:
- 200g mąki pszennej 650
 - 50g mąki pełnoziarnistej pszennej
 - 7g drożdży suchych/ 20 dag świeżych
 - 150 ml ciepłej wody
 - 1 łyżeczka cukru
 - 1 płaska łyżeczka soli
 - 3 łyżki oleju
 - 2 garści cebulki prażonej
 
Do miski wsypujemy mąki, sól, cukier,
dolewamy wodę i olej i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1h do
wyrośnięcia pod ścierką. Po wyrastaniu dosypujemy cebulkę
prażoną, ponownie zagniatamy. Formujemy chleb i zostawiamy do
wyrastania na 15 min. Wkładamy do urządzenia na 180 stopni C na 
20-25 min. Po upieczeniu wierzch smarujemy smalcem.
Można użyć tylko mąki pszennej zwykłej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz