Ciasto proste, mocno owocowe doskonałe w sezonie zimowym, gdzie brakuje ciast owocowych. Szczególnie lubiane przez dzieci. Blaszka średnia kwadratowa.

Składniki:
na biszkopt:
- 4 jajka
 
- 3/4 szklanki cukru
 
- 3/4 szklanki mąki krupczatki
 
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka  delikatnie. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy i dodajemy do jajek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia ale tylko spód. Biszkopt pieczemy 30 min w temp. 180 stopni C.
składniki na masę:
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
 
- 2,5 szklanki mleka
 
- 2 łyżki miodu
 
- kostka masła (200g)
 
- 2 łyżki cukru pudru 
 
Mleko mieszamy  z miodem i budyniami. Podgrzewamy cały czas mieszając do zgęstnienia. Budyń studzimy. Do masła dodajemy cukier puder i zimny budyń  Masę wykładamy na zimny biszkopt. Troszkę odkładamy na później, dosłownie łyżeczkę.
składniki na masę brzoskwiniowej:
- 1 puszka brzoskwiń
 
- 2 galaretki brzoskwiniowe
 
- 0,5 l wody
 
Brzoskwinie odsączamy z soku. Miksujemy. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Gdy będzie już prawie zastygłe wylewamy na masę.
- puszka brzoskwiń
 
- kilka płatków migdałowych
 
- 50 g gorzkiej czekolady
 
Puszkę odsączamy i układamy brzoskwinie w równym rządku na musie brzoskwiniowy. 
Rozpuszczamy w garnuszku czekoladę i lekko wystygniętą malujemy szprycą lub końcem łyżeczki paseczki pszczółki, oczka robimy z masy odłożonej wcześniej i wbijamy migdały tworząc skrzydełka.