Zdumiewające połączenie smaków, rzodkiewka w wersji smażonej smakuje wybornie,nawet sama.
Składniki:
- 1 ciasto francuskie
 - 5 jajek
 - szczypiorek
 - garść startego ser żółtego
 - garść startego parmezanu
 - kilka rzodkiewek
 - łyżka masła
 - sól
 - pieprz
 - wędzona papryka
 - kilka kropel sosu sojowego
 
Naczynie żaroodporne wyklejamy ciastem francuskim. Jajka rozbełtujmy, dodajemy starte sery, przyprawiamy sosem sojowym, solą, pieprzem, wędzoną papryką sypką, dodajemy również szczypiorek drobno posiekany. Rzodkiewki kroimy w plastry i przesmażamy na maśle. Na ciasto francuskie wylewamy masę serowo-jajeczną, a na wierzch układamy rzodkiewki. Pieczemy całość ok 30 min w temp 190 stopni C. Warto zaglądać, bo każdy piec piecze inaczej. Góra ma się delikatnie przyrumienić. Wierzch można ozdobić świeżymi kiełkami. Smakuje najlepiej na świeżo.

