składniki
- ok 1,5 karczku
 - 1 duża cebula czerwona
 - 2-3 czerwone papryki
 - 2 żółte papryki stożkowe
 - ok 7-8 pieczarek
 - 2 ogórki kiszone lub konserwowe
 - mąka do panierowania
 - olej do smażenia
 - sól pieprz do smaku
 
zalewa:
- 1 szklanka wody
 - łyżeczka ostrej musztardy
 - 2 łyżki ketchupu
 - 1 łyżka sosu sojowego
 - 1 łyżka sosu Terraki
 - 1 łyżeczka czosnku granulowanego
 - 1 łyżeczka koncentratu
 - 2 łyżki oleju
 - 1 łyżka pasty miso
 - 1/2 łyżeczki soli
 
Karczek kroimy na cienkie plastry ( ok 1cm), oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy każdy kawałek w mące i smażymy na rumiano na patelni. Upieczone karczki układamy w brytfance. Paprykę kroimy w słupki, pieczarki i cebulę w cienkie plastry, ogórki w kostkę - wszystkie warzywa układamy na karczku. Przygotowujmy zalewę ze wszystkich składników i wylewamy na mięso i warzywa. Pieczemy w piecu nagrzanym do 200 stopni ok 1,5h. W połowie warto przykryć folia aluminiową wierzch brytfanki, by warzywa bardzo się nie spiekły. Dobrze smakuje z ryżem lub jako samodzielne danie.