8 listopada 2012

Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym

Szpinak-z-dodatkiem-świeżej-śmietany-Green-Grocer-s.jpgDokładnie skąd pochodzi ten przepis to nie wiem, ale czy to ważne...

Składniki:

opakowanie szpinaku mrożonego( ja kupuje szpinak w LIDLU nie jest on taki miałki i jest z dodatkiem śmietany)

makaron ( spirale, kolanka, kokardki co kto lubi) z mąki durum jest najlepszy :)

ser pleśniowy bez dodatków
4 ząbki czosnku
sól pieprz
ok 3 łyżek śmietany 30% jeśli nie mamy szpinaku już ze śmietaną

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak rozmrożony podgrzewamy w rondlu lub wysokiej patelni, dodajemy czosnek( ugnieciony przez praskę), pokrojony ser pleśniowy, śmietanę( jeśli szpinak jest bez niej) sól i pieprz do smaku, gotujemy do rozpuszczenia całkowitego sera. Makaron mieszamy z powstałą papką i się zajadamy:) to ten szpinak, który kupuje w LIDLU

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz