Dokładnie skąd pochodzi ten przepis to nie wiem, ale czy to ważne...
Składniki:
opakowanie szpinaku mrożonego( ja kupuje szpinak w LIDLU nie jest on taki miałki i jest z dodatkiem śmietany)
makaron ( spirale, kolanka, kokardki co kto lubi) z mąki durum jest najlepszy
ser pleśniowy bez dodatków
4 ząbki czosnku
sól pieprz
ok 3 łyżek śmietany 30% jeśli nie mamy szpinaku już ze śmietaną
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szpinak rozmrożony
podgrzewamy w rondlu lub wysokiej patelni, dodajemy czosnek( ugnieciony
przez praskę), pokrojony ser pleśniowy, śmietanę( jeśli szpinak jest bez
niej) sól i pieprz do smaku, gotujemy do rozpuszczenia całkowitego
sera. Makaron mieszamy z powstałą papką i się zajadamy:) to ten szpinak, który kupuje w LIDLU
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz