7 września 2013

Szpinak z grillowanymi warzywami i fetą


 Składniki:

  • 100g fety 
  • 100g młodego szpinaku
  • średni bakłażan 
  • średnia  cukinia
  • 1 papryka pieczona
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny
  • sol i pieprz



 Szpinak płuczemy i odsączamy na ręczniku papierowym, szarpiemy rękami na drobne kawałki. Bakłażana i cukinie kroimy w plastry i oprószamy solą. Gdy warzywa puszczą sok płuczemy je, odsączamy na ręczniku papierowym. Pieczemy plastry na patelni grillowej wraz z papryką. Papryk obieramy ze skóry i kroimy w kostke, tak samo kroimy bakłażan i cukinie. Łączymy wszystko ze sobą , podlewamy oliwą i octem winnym, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dorzucamy fetę w kostce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz