Porcja na małą formę.
- mąki 0,5 kg
 - cukru 170g
 - 2 łyżeczki sodu
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 2 jajka
 - 0,5 szklanki śmietany 18%
 - duży kefir naturalny
 - 120 ml oleju
 - 100g rodzynek
 - 3 łyżeczki cynamonu + 80 g cukru
 
Suche produkty do suchych, mokre do mokrych. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, składniki mieszamy ze sobą delikatnie. Nakładamy najpierw 1/3 ciasta ,posypujemy 1/3 cynamonu z cukrem, kolejna warstwa ciasta, kolejna warstwa cynamonu, znów ciasto i na górę cukier z cynamonem. Po upieczeniu powstaje chrupiąca skórka. Pieczemy w 150 stopniach przez 60 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz