Składniki:
- 1kg serduszek drobiowych
 - 1 średnia marchewka
 - 1 średnia cebula
 - 1 średnia pietruszka korzeń
 - 2 ogórki konserwowe
 - 2-3 łyżki mąki pszennej
 - 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
 - 3-4 łyżeczki drobno posiekanego koperku
 - pieprz
 - sól
 - olej
 
Serduszka gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni razem z tartą na grubych oczkach marchewką i pietruszką , na koniec dodajemy ogórek pokrojony w kosteczkę. Dusimy ok 10 min i dodajemy wody Rozprowadzamy śmietanę, gdy warzywa zmiękną i mieszamy z mąką. Dodajemy na koniec serduszka do warzyw, doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz