Składniki na biszkopt:
- 4 jajka
 - 1/2 szklanki oleju
 - 4 łyżki mąki
 - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 2 łyżki kakao
 
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, przesiana mąkę i proszek. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli na końcu dodajemy do masy jajecznej. Pieczemy w 15-20 min w temp 180 stopni C.
Krem serowy:
- 150g masła
 - 250g cukru
 - 500g serka kremowego/ twarogu
 - esencja waniliowa
 - sok z połowy cytryny
 
Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg, wanilię i sok z cytryny.
Masa Fanta-styczna
- 700ml fanty
 - 1,5 op budyniu wanilowego
 - 5 łyżek cukru
 
Na facie gotujemy budynie z cukrem. Na biszkopt wykładamy masę serową, na to ostygły budyń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz