
Składniki:
- 250 g filetu śledziowego w oleju
 
- 3-4 kawałki papryki marynowanej
 
- średnia cebula czerwona
 
- 2 łyżki majonezu
 
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
 
- pół pęczka koperku 
 
- sól, pieprz
 
 Śledzie osuszamy papierowym ręcznikiem z oleju. Pokroić w kawałki ok 2cm. Cebulę czerwona kroimy w kostkę lekko solimy i odstawiamy by puściła sok. Marynowaną paprykę osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać, oczywiście można zastąpić suszonym, ale świeży jest jednak najlepszy. Śmietanę i majonez mieszamy ze sobą i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Czasami dodaje również kilka ziarenek  zielonego marynowanego pieprzu.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz