Składniki:na biszkopt:
- 4 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki krupczatki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Dodajemy żółtka delikatnie. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy i dodajemy do jajek. Blachę wykładamy papierem do pieczenia ale tylko spód. Biszkopt pieczemy 30 min w temp. 180 stopni C.składniki na masę:
- 2 budynie śmietankowe bez cukru
- 2,5 szklanki mleka
- 2 łyżki miodu
- kostka masła (200g)
- 2 łyżki cukru pudru
składniki na masę brzoskwiniowej:
- 1 puszka brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- 0,5 l wody
- puszka brzoskwiń
- kilka płatków migdałowych
- 50 g gorzkiej czekolady
Rozpuszczamy w garnuszku czekoladę i lekko wystygniętą malujemy szprycą lub końcem łyżeczki paseczki pszczółki, oczka robimy z masy odłożonej wcześniej i wbijamy migdały tworząc skrzydełka.

To ciasto wygląda wysmienicie zjadła bym !!
OdpowiedzUsuń