Jaja z pasta awokado i chrupiącym bekonem. Koszyczki jajeczne.
Składniki:
- ok 6-7 jajek
- 2 dojrzałe awokado
- płatki chili
- pół łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 1 paczka plastrów parzonego bekonu
- 1 łyżka majonezu
- kilka szczypiorków
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kroimy na pół, zostawiamy część z szerszą stroną, delikatnie ścinamy dół by jajka stały i wydłubujemy żółtko. Awokado, żółtka i majonez blendujemy na gładko, doprawiamy chili, solą i pieprzem oraz cytryną ( po to by pasta nie czerniała). Pastę wkładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy jajko do odcięcia. Bekon opiekamy na suchej patelni do chrupkości, odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Drobno siekamy mięso. Zanurzamy każde jajko w bekonie i pastą uzupełniamy górę. Ze szczypioru robimy rączkę koszyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz