27 października 2018

Ciastka z kleiku ryżowego

Przepis dostałam  od klientki, której syn jest alergikiem i bezglutenowcem. Ciastka wychodzą bardzo smaczne.

Składniki:
  • 1,5 paczki kleiku ryżowego  dla dzieci
  • 25 dag margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3-4 szt jaja
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki kokosu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wysypujemy kleik  na stolnicę i dodajemy resztę składników. Mieszamy w kulkę, którą następnie formujemy w mniejsze kuleczki. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp 180 stopni C przez 15 min do zarumienienia. Wychodzi ok 40 sztuk ciasteczek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz