Składniki :
- kostka masła
- 4 jaja
- 3/4 szklanki cukru
- cukier wanilinowy
- 1,5 szklanki mąki
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- puszka ananasów ( 500 ml)
- cukier puder do posypania
Całe jaja ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, tak by cukier nie był wyczuwalny.Dodajemy do masy jajecznej miękkie masło po trochu i dalej ucieramy ( można zrobić to mikserem na wolnych obrotach). Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Krążki ananasa dzielimy na 8 części i każdą obtaczamy w mące, by podczas pieczenia nie opadłą ananas na dół. Wrzucamy i delikatnie łączymy z masą.
Przekładamy do keksówki i pieczemy ok 1h w temp 180 stopni- góra dół. Warto wcześniej nagrzać piec.