Przepis zdradziła mi koleżanka Beatka, za co jej oczywiście dziękuje. Dzięki niej zapałałam miłością do mango i oczywiście do takiej wersji podania.
Sałatka doskonale podkreśla smak mięsa drobiowego: kurczaka, kaczki, gęsi. Ja serwuje ją z kotletem drobiowym po parysku ( mąka, jajo, mąka).
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 1 mała czerwona cebulka
- 1 małe chili ( oczywiście jeśli nie ma można zastąpić tym w proszku)
- sok z 1 limonki
- pieprz świeżo zmielony
Mango obieramy, kroimy w kostkę, cebulkę równie w kostkę , ale drobniutką. Chili dokładnie oczyszczamy z ziarenek i drobniutko krojoną dorzucamy do mango, całość skrapiamy sokiem z limonki i oprószamy pieprzem. Najlepiej konsumować zaraz po zrobieniu.