Składniki:
- pół paczki makaronu ( rurki, w formie ryżu, gwazdki itp. chodzi o to by po ugotowaniu był mały)
- 1 ogórek zielony
- 1 pomidor
- 1 puszka kukurydzy
- 1 ogórek kiszony
- ok 20 dag kiełbasy żywieckiej lub krakowskiej
- kawałek startego żółtego sera ( dosłownie garść)
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gorący przelewamy zimną wodą i studzimy. Ogórki, pomidor i kiełbasę żywiecką kroimy w kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach. Wszystko wrzucamy do zimnego makaronu, doprawiamy. Sałatka najlepsza jest jak trochę schłodzimy ją dodatkowo w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz