Składniki:
gofry:
- 250g mąki
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70g masła
- 1 łyżeczka soli
- 400ml mleka
Masło rozpuszczamy mi studzimy. Jajka ubijamy mikserem do białości. Dorzucamy mąkę i proszek, rozpuszczone masło, sól i na koniec mleko. Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor. Z tej porcji wychodzi ok 6 gofrów o standardowym rozmiarze.
Pasta szynkowa:
- 100g szynki konserwowej
- 3-4 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 30%
- pasta wasabi wielkości groszku
- sól i pieprz
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy na jedwabistą masę.Gofry dzielimy na paluszki gofrowe i do każdego okienka wkładamy naprzemiennie pastę z szynki i kawior.
Edit: szynkę można zastąpić wędzonym łososiem