- 2 piersi z kurczaka
- posiekana cebula
- 1 mała czerwona papryka
- cukinia średnia
- marchewka
- 2 ząbki czosnku
- garść suszonych moreli
- sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra
- wywar warzywny ( może być kostka)
Piersi kroimy w paski , oprószamy solą i pieprzem, podsmażamy kurczaka na oliwie z oliwek wraz z posiekaną cebulą, czosnkiem ( pokrojonym w plastry), papryką ( paski) i marchewką pokrojoną w paski. Obsmażamy z każdej strony, na koniec dodajemy morele ( paski) i dusimy .Do warzyw dolewamy szklankę wywaru warzywnego, na koniec cukinie kroimy w kostkę i dorzucamy, dusimy kolejne 5 minut. Doprawiamy do smaku, warzywa po uduszeniu mają zmięknąć, jedynie cukinia ma delikatnie chrupać.
Kurczaka podajemy z kuskusem ( przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu).