tortownica o wymiarach 25 cm
na spód:
- 65g czekolady gorzkiej
- 65g masła
- 50 g drobnego cukru
- 1 jajko
- 40 g maki
Masa serowa
- 1kg sera w wiaderku
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 3 łyżki maki
- 5 jajek
- 80 ml gęstej smietany 36 %
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Mus truskawkowy
- truskawki ok 500g
- łyżka cukru
Ja zrobiłam troche więcej musu i sernik pływał w musie :)
Wkładamy ser na 15 min w temp 180 stopni, później obniżamy do 110 i pieczemy przez kolejne 90 min, aż sernik się zetnie.Uchylamy drzwiczki piekarnika i tak ma wystygnąć.Najlepszy jest gdy przeleży noc w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz