Składniki :
- ok 75 dag mięsa mielonego
- 1 średnia cebula
- 1 jajo
- 1,5 łyżeczki soli
- pieprz mielony
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 mała czerstwa bułka namoczona w mleko
- olej roślinny
- ok 2 ząbków czosnku
- majeranek, tymianek
- 1 łyżka musztardy (najlepiej sarepskiej)
Przed pieczeniem należy spróbować trochę mięsa czy jest odpowiednio doprawione ( dlatego ważne jest by mięso pochodziło z wiadomego źródła). Pieczemy w keksówce lub w foremkach aluminiowych do pasztetów ok 0,5 h w temp 180 stopni C ( wszystko zależy od pieca , w każdym razie na powierzchni ma wytworzyć się skorupka). Bardzo dobrze smakuje również gdy posypiemy wierzch prażoną cebulką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz