6 października 2013

Krokiety z pieczarkami i serem topionym

Pyszne, pyszne i jeszcze raz pyszne

Składniki:
naleśniki na krokiety ( muszą być super cieniutkie)
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki wody
  • szczypta soli
  • 2 jaja
  • olej do smażenia
farsz: na ok 10 krokietów
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 serki topione typu gouda
  • 2 cebule
  • sól pieprz do smaku 
  • jajko
  • bułka tarta

Mieszamy w misce wszystkie składniki i smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni.
Pieczarki i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy serki topione (mają się rozpuścić), doprawiamy pieprzem i solą. Najlepiej zwija się ,gdy farsz jest zimny. Zwijamy w kopertę, obtaczamy w jajku i w bułce, smażymy z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz