26 grudnia 2023

Przystawka z kawiorem

Składniki:

  • 3-4 jajka na twardo
  • 1 mała cebula czerwona
  • krakersy lub talarki
  • serek śmietanowy lub szczypiorkowy
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sół i pieprz do smaku
  • kawior na górę do dekoracji (może być czarny, ja dałam biały z dorsza)
 Małą  tortownicę  wykładamy folią spożywczą. Jajka drobno kroimy i mieszamy z majonezem, doprawiamy. Układamy na dnie i dociskamy,. Cebulę kroimy bardzo drobno i nakładamy na jajak. Serek mieszamy ze śmietaną i ponownie idzie do tortownicy. Wierzch dekorujemy kawiorem. Chłodzimy ok 2 h.  Wyciągamy delikatniez rantu, podajemy na stół z krakersamy. Jemy nakładając na krakersa każdą warstwę.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz