Składniki:
- 3-4 jajka na twardo
- 1 mała cebula czerwona
- krakersy lub talarki
- serek śmietanowy lub szczypiorkowy
- 2 łyżki śmietany 18%
- 1-2 łyżki majonezu
- sół i pieprz do smaku
- kawior na górę do dekoracji (może być czarny, ja dałam biały z dorsza)
Małą tortownicę wykładamy folią spożywczą. Jajka drobno kroimy i mieszamy z majonezem, doprawiamy. Układamy na dnie i dociskamy,. Cebulę kroimy bardzo drobno i nakładamy na jajak. Serek mieszamy ze śmietaną i ponownie idzie do tortownicy. Wierzch dekorujemy kawiorem. Chłodzimy ok 2 h. Wyciągamy delikatniez rantu, podajemy na stół z krakersamy. Jemy nakładając na krakersa każdą warstwę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz