Jajka pikantno- słone o posmaku wedzonym to doskonała przekąska na Sylwestera.
Składniki:- 6 jajek
- 2-3 łyżki majonezu
- 2 łyżki ostrego sosu ( ja dałam sos fanex z sambalem)
- 1 łyżka musztardy dijon
- papryka wędzona w proszku
- kawałek sera z niebieską pleśnią
Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Przekrajmy w szerz na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka drobno kruszymy, mieszamy z musztardą, ostrym sosem, na gładką masę. Każdą łódeczkę z jajka oblepiamy papryka wędzoną na przecięciu. Przy użyciu rękawa cukierniczego, napełniamy jajkowe łódeczki farszem, na wierzch kruszymy ser pleśniowy. Jajka najlepiej przygotowywać przed samą imprezą, po jakimś czasie lubi farsz zaschnąć i wygląda nieatrakcyjnie. Podane na świeżo cieszą oko i szybko znikają.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz