Bardzo dobra przystawka, wszystkie smaki się doskonale przenikają. Takie kanapeczki, to ja mogę jeść codziennie.
Składniki :
- mała weka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ok 3 brzoskwinie
- 200g ricotty
- 2 plasterki cieniutkie boczku surowego
- 2 łyżki miodu
- ocet balsamiczny
- listki bazylii
Wekę kroimy na kanapeczki. Każdą smarujemy oliwą z dwóch stron i obsmażamy na patelni grillowej. Ricottę mieszamy z miodem i smarujemy powstałą masą pieczywo. Na to kroimy w cienkie plasterki brzoskwinie, układamy na serze. Boczek przesmażamy na suchej patelni , odsączamy nadmiar na ręczniku papierowym. Boczkowy chips drobno siekamy i posypujemy po wierzchu brzoskwini. Polewamy po wierzchu octem balsamicznym i dekorujemy świeżą bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz