Ciasto bardzo mokre o delikatnie słodko-ostrym posmaku. Pulpę z papai można kupić w Lidlu. Można też papaję zamienić na pulpę z banana lub marakui. Tortownica 24 cm.
Ciasto:
- 2,5 szklanki mąki
- 1/2 szklanki kokosu
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
- 115 g masła w temp. pokojowej
- 1 szklanka cukru
- 3 duże jaja
- puszka pulpy z papai
- 1/2 szklanki wody kokosowej ( nie musi być, można zastąpić zwykłą wodą)
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy ubite na puszystą masę jajka. Papaje połączyć z woda kokosową i również ląduje w masie jajecznej. Do powstałej masy wsypujemy suche składniki. Wszystko łączymy ze sobą. Pieczemy ok 50 min w temp. 175 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz