25 lutego 2022

Schabowy inaczej, Schabowe z koperkiem

 Wychodzą soczyste i chrupiące, a koperek fajnie podkręca smak.




Składniki:

  • ok 5,6 plastrów schabowego
  • 2 łyżki majonezy
  • szczypta pieprzu cytrynowego
  • połowa pęczku koperku
  • jajko
  • szczypta pieprz
  • szczypta papryki słodkiej
  • bułka tarta
  • sól ( nie za dużo bo pieprz cytrynowy jest lekko słony)
  • olej do smażenia

Schab ubijamy tłuczkiem przez folie spożywczą .W misce mieszamy jajko z  majonez oraz przyprawami i drobniutko posiekanym koperkiem. Obtaczamy kotlety w sosie - można również zanurzyć w marynacie i wstawić na chwile do lodówki. Później wędrują  do bułki tartej i smażymy z dwóch stron.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz