Składniki:
- ok 10 papryczek pomidorowych niedużych
- 2 opakowania fety
- olej rzepakowy do zalania
- szczypta ziół prowansalskich
- szczypta oregano
- szczypta tymianku
- trochę papryki wędzonej
- 4 łyżki octu
- trochę chilli w płatkach
Papryczki myjemy, wydrążamy. Wrzucamy je do gotującej się wody z octem ( mają całe być przykryte wodą) ok 10 min, gotujemy bez pokrywki, wyjmujemy i studzimy. Fetę mieszamy z przyprawami ( bez chilli) i napełniamy każdą ostudzoną paprykę. Olej podgrzewamy z chilli do pierwszego zabulgotania i zlewamy papryczki, tak by całe były przykryte ( najlepiej sprawdza się szersze naczynie). Papryczki ostudzone trzymamy w lodówce- nawet do tygodnia., jeść można już po 24h w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz