3 czerwca 2024

Pieczarki nadziewane na grilla

 



Składniki:

  • duże pieczarki ( mogą być te grillowe) (ilość podana na ok 8 sztuk takich bardzo dużych )
  • ser kulka mozarella lub zwykły żółty
  • 1 cebula czerwona
  • 300g mięsa mielonego
  • 4-5 pomidorów suszonych
  • 2 garści szpinaku baby
  • sól-pieprz do smaku
  • czosnek granulowany
Pieczarki czyścimy. Odcinamy nóżki. Cebulę i nóżki kroimy w drobną kostkę i wraz z mięsem mielonym obsmażamy na oleju, gdy składniki zmiękną dodajemy pokrojone drobno pomidory suszone, szpinak i przyprawy, na koniec dodajemy ser. Tak przygotowaną masę wkładamy do każdej pieczarki. Grillujemy bezpośrednio na ruszcie do momentu, aż zaczął się marszczyć.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz