19 lutego 2024

Rigatoni ze szpinakiem, ricottą i cytryną.

 



Składniki:

  • pół paczki makaronu Rigatoni
  • 3 garści szpinaku
  • skórka otarta z cytryny
  • 1 op ricotty
  • pół szklanki parmezanu
  • sól pieprz do smaku1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

W dużym rondlu mieszamy ricottę z oliwą, parmezanem, skórką z cytryny, doprawiamy. W międzyczasie sparzamy przez chwile szpinak w gorącej wodzie, po czym dorzucamy do ricotty. Makaron gotujemy al dente, w czasie gotowania odlewamy chochelkę wody do ricotty, Makaron odcedzamy i dorzucamy do serka. Całość podgrzewamy chwilę do rozpuszczenia parmezanu, można dolać łyżeczkę soku z cytryny. Podajemy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz