Spód:
300 g herbatników
150 g masła
Spód:
Rozgnieść i wymieszać z rozpuszczonym masłem.Na blaszce 25x35 wysypać i ugnieść łyżką.
Masa serowa:
6 żółtek
300 g cukru
1 kg twarogu
4 łyżki śmietany 18 %
4 łyżki oleju
1 łyżka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy
2,5 op budyniu waniliowego
Wierzch:
6 białek
6 łyżek cukru
wiórki kokosowe
Żółtka ubić z cukrem na gładką masę.Dodać po łyżeczce zmielonego sera, potem śmietanę, olej, ekstrakt. Pod koniec delikatnie dodać sypkie budynie.Tak przygotowaną masęwylać na herbatnikowy spód. Piec w temp 190 stopni ok 40 min do zarumienienia wierzchu.
Ubić pianę z białek, dodać cukier.Następnie wyłożyć na wierzch sernika, posypać wiórkami kokosowymi i piec kolejne 10 min, aż wierzch będzie złotawy. Po wystygnięciu schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz