Składniki:
500 g pieczarek
3 cebule ( ok. 200 g )
3 ugotowane na twardo jajka
4 ogórki konserwowe ( ok. 200g) lub zamiennie papryka konserwowa
natka pietruszki
3 - 4 łyżki majonezu
2 - 3 łyżeczki musztardy
sól, cukier do smaku
Wykonanie:
Pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki
gotujemy ok. 5 minut( najlepsze są świeże czyli takie które nie są jeszcze otwarte), odcedzamy i odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
Cebule kroimy w półtalarki, sparzamy gorącą wodą, odcedzamy i również studzimy. Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki
kroimy w drobną kosteczkę( lub paprykę). Tak przygotowane składniki mieszamy, dodajemy drobno
posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę, sól i cukier do smaku. Przygotowujemy
ją na kilka godzin przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz