- 25 dag margaryny
- 4 szkalnki mąki
- 2 szklanki cukru
- 5 jaj
- 1 szklanka mleka
- 15 g proszku do pieczenia
- 1 kg rabarbaru
- 4 łyżki cukru
- budyń śmietankowy (40g)
Obieramy rabarbar i kroimy w kostkę, zasypujemy 4 łyżkami cukru, gdy już rabarbar puści soki wsypujemy sproszkowany budyń i dobrze mieszamy. Dzięki niemu owoce nie będą wpadać do środka.
Z margaryny, mąki, cukru zagniatamy kruszonkę. Odsypujemy szklankę i odstawiamy na później ( mają być grudki).Jaja miksujemy z mlekiem i proszkiem do pieczenia. Masę wlewamy do kruszonki i mieszamy (grudki mają być w dalszym ciągu)
Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy rabarbar i posypujemy pozostałą kruszonką.Pieczemy 45 min w temp. 200 stopni C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz