Składniki:
- 1kg serduszek drobiowych
- 1 średnia marchewka
- 1 średnia cebula
- 1 średnia pietruszka korzeń
- 2 ogórki konserwowe
- 2-3 łyżki mąki pszennej
- 1/2 szkl. kwaśnej śmietany
- 3-4 łyżeczki drobno posiekanego koperku
- pieprz
- sól
- olej
Serduszka gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebule kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni razem z tartą na grubych oczkach marchewką i pietruszką , na koniec dodajemy ogórek pokrojony w kosteczkę. Dusimy ok 10 min i dodajemy wody Rozprowadzamy śmietanę, gdy warzywa zmiękną i mieszamy z mąką. Dodajemy na koniec serduszka do warzyw, doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz