13 maja 2014

Fritatta z łososiem wędzonym i zielonym pieprzem

Po naszemu omlet :)


Składniki na porcję:
  • kawałek wędzonego łososia ok 50 g
  • ok 5 średnich jajek
  • 3 łyżki mleka
  • łyżka mąki pszennej
  • masło
  • zielony pieprz w zalewie-  kilka ziaren
  • sól i pieprz do smaku

Całej jajka wbijamy do miski, dodajemy kolejno: mleko, mąkę   i kilka ziaren pieprzu w zalewie. Całość wylewamy na wcześniej rozpuszczoną łyżeczkę masła.Gdy spód się już lekko zetnie , a góra zostanie jeszcze płynna, dodajemy w plasterkach łososia. Przykrywamy pokrywką ,by góra się szybciej ścięła, a dół się nie spalił. Przyprawiamy do smaku, a wierzch posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Pycha :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz