Składniki:
- 1 pierś podwójną kroimy w małe paseczki
- przyprawa do taco
- 1/2 papryki zielonej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 średnia cebula
- można dodać plastry awokado
Przyprawa Taco ( proporcje na kilka razy):
- 1 łyżka mielonego chili
- 1/2 słodkiej papryki
- 2 łyżki uprażonego zmielonego kuminu
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/4 łyżeczki granulowanej cebuli
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki pieprzu
Mieszamy wszystkie przyprawy i nacieramy niewielką ilością kurczaka.
Na oliwie przesmażamy mięsne paski z cebulą, na koniec papryki i dusimy.
Podajemy w tortilli pszennej lub kukurydzianej z plastrami awokado i łyżką śmietany 18 %.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz