Składniki:
- 4-5 szt pomidorów dojrzałych
- 150g fety
- 1 średnia czerwona cebula
- szczypiorek
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżeczka suszonej mięty
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprzu do smaku
- 130g maki pszennej
- olej do smażenia
Pomidory kroimy na pół i wycinamy nasiona, miąższ kroimy bardzo drobno ( skórkę zostawiamy), cebule i szczypiorek również drobno kroimy, dodajemy pokruszony ser, przyprawy i mąkę, mieszamy i smażymy kotleciki na rozgrzanym oleju na złoto. Jeśli masa jest za lejąca dodajemy jeszcze mąki. Placki dobre są na zimno jak i na ciepło. Z tej porcji wychodzi ok 8 szt niedużych placków. Można podawać je z sosem tzatzyki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz