10 września 2023

Ciasto Fanta- sja

 




Składniki na biszkopt:

  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 4 łyżki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, przesiana mąkę i proszek. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli na końcu dodajemy do masy jajecznej. Pieczemy w 15-20 min w temp 180 stopni C.

Krem serowy:

  • 150g masła
  • 250g cukru
  • 500g serka kremowego/ twarogu
  • esencja waniliowa
  • sok z połowy cytryny

Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg, wanilię i sok z cytryny.

Masa Fanta-styczna

  • 700ml fanty
  • 1,5 op budyniu wanilowego
  • 5 łyżek cukru

Na facie gotujemy budynie z cukrem. Na biszkopt wykładamy masę serową, na to ostygły budyń.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz