Składniki na biszkopt:
- 4 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 4 łyżki mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy olej, przesiana mąkę i proszek. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli na końcu dodajemy do masy jajecznej. Pieczemy w 15-20 min w temp 180 stopni C.
Krem serowy:
- 150g masła
- 250g cukru
- 500g serka kremowego/ twarogu
- esencja waniliowa
- sok z połowy cytryny
Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg, wanilię i sok z cytryny.
Masa Fanta-styczna
- 700ml fanty
- 1,5 op budyniu wanilowego
- 5 łyżek cukru
Na facie gotujemy budynie z cukrem. Na biszkopt wykładamy masę serową, na to ostygły budyń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz