Warto co jakiś czas odmienić sobie tradycyjnego schabowego, kotlet po szwajcarsku to pyszna alternatywa dla fanów sera.
Składniki:
- kilka plastrów schabu
- ser w plastrach
- szynka konserwowa w plastrach
- czosnek granulowany
- sól pieprz
- jajko
- bułka tarta
- ser parmezan
Schab tłuczemy cienko, każdy plaster oprószamy solą i pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Na każdy kawałek układamy 1 plaster sera i 1 szynki ( plastry muszą być mniejsze niż kotlet), zawijamy w rulon zakładając brzegi jak w krokiecie- w ten sposób ser nie będzie wypływał. Panierujemy każdy rulonik w rozbełtanym jajku i bułce wymieszanej z tartym parmezanem. Jeśli mamy więcej kotletów do usmażenia dodajemy jeszcz jedno jajko. Smażymy w dużej ilości oleju na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz