Składniki:
- 1 paczka tortellini z serem
- 3 garści rukoli
- 2 mandarynki
- opakowanie kuleczek mozzarelli
- 2 garści pomidorków koktajlowych
- szynka parmeńska 4-5 plasterków
- oliwa z oliwek 3 łyżki
- ocet jabłkowy 2 łyżki
- sok z granatu lub sos balsamiczny 1 łyżka
- sól, pieprz
Uszka gotujmy al dente, przelewamy zimną wodą i studzimy. Z oliwy, octu, soku i 2 wyciśniętych mandarynek robimy dressing, który doprawiamy solą i pieprzem. Do uszek dorzucamy odsączone mozarellki, pokrojona szynkę, pomidorki koktajlowe. Przed samym podaniem dodajemy rukolę i podlewamy sałatę dressingiem.
Można podawać też z prażonym słonecznikiem lub orzeszkami pinii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz