Pyszna sałatka, która popularność swą biła kilka lat temu, niedawno przypomniałam sobie o niej. Znika w oka mgnieniu i robi furorę na imprezach.
Jadłam kilka wersji tej sałatki ta poniżej smakuje mi najbardziej.
Składniki:
- kapusta pekińska
- pierś z kurczaka (podwójna)
- kukurydza z puszki
- majonez około pół słoika (może być vege)
- ketchup pikantny
- ogórek kiszony 3szt
- cebula 2 średnie
- przyprawa do gyrosa
Pierś kroimy w kostkę i obsmażamy na oleju do zarumienienia, pod koniec posypujemy przyprawą do gyrosa. Cała sałatkę układamy w naczyniu szklanym. Na spód dajemy kurczaka. Cebule kroimy bardzo drobno i wykładamy na pierś.Ogórki również drobno i układamy na cebuli. Majonez równomiernie rozkładamy na całej powierzchni naczynia , na niego warstwę ketchupu, wysypujemy odcedzoną kukurydzę, a na sam wierzch układamy drobno poszatkowaną kapustę pekińską (same zielone części).
Sałatka smakuje najlepiej na drugi dzień.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz