25 maja 2023

Szybkie ciastka bananowe

 Doskonały przepis, gdy zostają dojrzałe banany i nikt nie chce ich tknąć.


Składniki:

  • 1 duży dojrzały banan
  • 2 łyżki miodu płynnego
  • łyżka cukru
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki
  • kilka kropel esencji waniliowej
  • 2 łyżki mleka


Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy miód, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, mleko i olej. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, kopczyki masy ( kopiata łyżka masy). Wychodzi ok 8-9 szt. Pieczemy na złoto w temp 180 stopni C ok 25 min. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz