14 sierpnia 2013

Pieczarki smażone z fetą

 Składniki:
  • pieczarki ilość dowolna
  • ser feta lub typu feta
  • bułka tarta
  • jajko
  • ciasto na naleśniki ( gęstsze)
  • sól
  • pieprz


Pieczarki myjemy i w razie potrzeby obieramy ze skóry.Obrywamy nogi  i drobno kroimy tak samo jak cebule . Cebuli powinno być więcej niż pokrojonych nóżek. Nóżki i cebule doprawiamy solą i pieprzem, do farszu dodajemy również jako i trochę bułki tartej. Ser feta rozsmarowujemy na dnie pieczarek ,na to dajemy farsz. Robimy ciasto na naleśniki tylko  gęstsze i obtaczamy w nich pieczarki, później obtaczam w bułce tartej. Wrzucamy na głęboki oleju do zarumienienia.Można zostawić tak, albo włożyć pieczarki na ok 30 minut do pieca.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz